sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Ce inseamna vintage?♥

In materie de articole vestimentare, termenul face referire la acele haine care apartin unor timpuri trecute, mai exact, a catorva decade ale secolului XX. Termenii asupra carora majoritatea specialistilor au cazut de acord sunt urmatorii:
  • Vintage = orice produs care apartine perioadei 1920-1960.
  • Retro = haine din anii '60 si '70.
  • Antique = produse mai vechi de 100 de ani., de dinainte de 1920. Acestea sunt mai rare si, deci, mai greu de procurat.
  • Brand Vintage / Designer Vintage = piese produse in urma cu cativa ani de firme sau case de moda celebre, dupa canoane vechi.
  • Retro Repros (Retrospective Reproductions) = copii ale hainelor din diverse perioade istorice.

Cum porti hainele vintage ?


Ei bine, trebuie doar sa incepi cu pasi marunti. Daca nu ai mai purtat asa ceva pana acum, trebuie sa stii ca nu este nevoie sa te imbraci din cap pana-n picioare in vintage.
Este mai bine sa patrunzi usor in aceasta lume, apeland la diverse accesorii : esarfe, palarii, bijuterii, genti sau curele. Ai grija sa-ti accesorizezi tinuta cu un singur produs de acest gen.























































































































Vintage e un stil de viata
Odata ce incepi cu hainele, vei descoperi si accesoriile/ incaltamintea/ muzica/ lejeritatea conceptului "vintage". Nu trebuie sa arati ca si cum ai fi aterizat de la Woodstock, ci doar sa adaugi vestimentatiei, cat si stilului tau de viata, acel strop de "je ne sais quoi" pe care il da vintage-ul.

2 comentarii: